fbpx

WAT HOUDT DE OPLEIDING HORMOONEXPERT IN?

Breng je hormonen weer terug in balans

Sinds ik de studie tot hormoonexpert volg, krijg ik regelmatig de vraag wat deze opleiding precies inhoudt. Het is een studie gebaseerd op de holistische visie waarbij je naar de mens kijkt als een geheel. Hierbij horen je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Als een onderdeel niet in balans is dan kan dit tot allerlei klachten leiden zoals spastische darm, acné, niet zwanger raken, overgewicht enz. Door je hormonen weer terug in balans te brengen, zal je energie weer gaan stromen en daarmee verdwijnen je klachten.

HORMOONEXPERT

De meeste klachten die wij ervaren komen door een verstoring in de balans van onze hormonen. Bij vage klachten grijpen we snel naar een pilletje waarbij de symptomen bestreden worden, maar de echte oorzaak wordt niet aangepakt. Door onze hormonen weer terug in balans te brengen worden niet de symptomen bestreden, maar wordt juist de oorzaak aangepakt. Door je voeding en leefstijl aan te passen, kun je van je klachten afkomen.

ERVARINGSDESKUNDIGE

Als ervaringsdeskundige met een spastische darm heb ik zelf ervaren hoe lang het kan duren, voordat je een oplossing hebt voor je klachten. Zelf ben ik in 2012 gediagnosticeerd met een spastische darm. Met een opgezette pijnlijke buik ben ik naar de huisarts gegaan. Na allerlei onderzoeken in het ziekenhuis kon er geen oorzaak gevonden worden. Ik werd naar huis gestuurd met de diagnose prikkelbare darmsyndroom (PDS). En dit betekent zoveel als: we kunnen geen oorzaak vinden voor je darmklachten. Als advies kreeg ik mee dat ik gezond moet eten en voldoende moet bewegen. En dat waren nou juist de dingen die ik deed.

THERAPIEËN

Het zat allemaal veel ingewikkelder in elkaar. En daarom ben ik zelf verder op onderzoek uitgegaan. Ik ging allerlei therapieën proberen van bioresonantie tot cranio sacraal therapie. Allemaal complementaire therapieën om maar van mijn klachten af te komen. Na jarenlang op zoek te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik weet nu hoe ik mijn klachten onder controle moet houden. En als ik weer last krijg dan weet ik dat ik een stapje terug moet doen.

Ik wil jou het jarenlang zoeken naar een oplossing besparen. Daarom volg ik een opleiding tot hormoonexpert, zodat ik jou kan helpen van je klachten af te komen. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram

“Volg je hart want dat klopt”

LEES OOK

Ik houd me bezig met yoga, gezonde leefstijl, voeding, persoonlijke ontwikkeling en ben hormoonexpert in opleiding. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn blog. Bekijk hieronder de laatste artikelen.

Waarom yoga?

Waarom yoga?

WAAROM YOGA?De fysieke en mentale voordelen van yogaYoga is naast dat het heel leuk is om te doen ook heel goed voor lichaam en geest. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat yoga vele fysieke en mentale voordelen heeft. Yoga vermindert o.a....

Lees meer
Volle Maan

Volle Maan

Volle maan Het moment om nieuwe doelen te stellen De maan heeft een hele krachtige energie. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan. De maan heeft niet alleen invloed op de natuur, maar heeft ook invloed op ons als mens doordat we voor een groot...

Lees meer
Do’s en Don’ts van yoga

Do’s en Don’ts van yoga

Als je net begint met yoga dan kun je geconfronteerd worden met allerlei onuitgesproken regels waaraan iedereen zich houdt ofwel de etiquette van yoga. Maar wat zijn nu de absolute do’s en don’ts tijdens yoga? Houd onderstaande yoga omgangsnormen in het achterhoofd om de yogales voor jou en je medestudenten zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer
Waarom zeggen we Namasté?

Waarom zeggen we Namasté?

De meeste yogadocenten sluiten de les altijd af met Namasté in combinatie met het handgebaar waarbij je je handen in gebedshouding voor je hart brengt. De studenten in de yogaklas doen dit vervolgens ook en groeten terug met Namasté. Maar weet je waarom we dit zeggen? En hoe heet eigenlijk het handgebaar dat we maken? In deze blog vertel ik je alles over Namasté.

Lees meer

Contact?

Carolien de Milliano

@: info@yogacarolien.nl
T: 06-27145739

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement
KVK nummer: 77076141
© 2020 Yoga Carolien 

SOCIAL MEDIA