fbpx

Bananen kunnen de bloeddruk verlagen

Bananen zijn o.a. goed voor het hart, de bloedvaten, een betere nachtrust 

Door het hoge gehalte aan kalium in bananen zijn bananen goed voor je hart. Want het hart heeft kalium nodig om bloed in het lichaam rond te pompen. Het hoge gehalte aan magnesium kan er voor zorgen dat je migraine minder wordt. En de banaan kan ook nog zorgen voor een betere nachtrust.  

 

Hoe lekker ziet deze smoothiebowl eruit? Banaan, blauwe bessen en kwark en aftoppen met kokossnippers, banaan, pindakaas en chiazaad. En omdat het vandaag bananendag is, wil ik deze gezonde gele boemerang toch even in het zonnetje zetten. 

Het is voor mij het meest gegeten stuk fruit. Ik eet banaan niet alleen in een smoothiebowl, maar doe het door de kwark, in de havermout, bak er bananenbrood en bananenpannenkoekjes mee. Doordat de banaan lekker zoet is, is het een hele goede vervanger van suiker. 

Naast dat banaan heel erg lekker is, zit het boordevol goede voedingsstoffen zoals kalium, magnesium, calcium en tryptofaan. Deze voedingsstoffen zijn gezond voor je hart, bloeddruk, spieren en nachtrust. 

Maar hoe zit dit dan precies?

  • Magnesium helpt spierkrampen voorkomen
  • Door het hoge gehalte van magnesium heb je minder last van migraine
  • Bananen zitten boordevol vezels. En vezels zijn goed voor je darmflora. De bacteriën in je darmen hebben deze vezels nodig om optimaal te kunnen functioneren. Dus je doet je buik er ook een plezier mee.
  • Kalium en magnesium zorgen voor ontspanning van de bloedvaten, waardoor een hoge bloeddruk voorkomen kan worden
  • Het hart heeft kalium nodig om het bloed in je lichaam rond te pompen. Dus de kalium uit de banaan helpen hierbij.
  • Calcium laat de bloedvaten aanspannen en ontspannen op momenten dat dat nodig is, zo kun je een hoge bloeddruk voorkomen
  • Tryptofaan die een banaan bevat, wordt in je hersenen omgezet in serotonine. Melatonine wordt geproduceerd uit serotonine. En melatonine, lichaamseigenhormoon, zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en een betere nachtrust hebt. 

“Let joy be your compass”

LEES OOK

Ik houd me bezig met yoga, gezonde leefstijl, voeding, persoonlijke ontwikkeling en ben hormoonexpert in opleiding. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn blog. Bekijk hieronder de laatste artikelen.

Waarom yoga?

Waarom yoga?

WAAROM YOGA?De fysieke en mentale voordelen van yogaYoga is naast dat het heel leuk is om te doen ook heel goed voor lichaam en geest. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat yoga vele fysieke en mentale voordelen heeft. Yoga vermindert o.a....

Lees meer
Volle Maan

Volle Maan

Volle maan Het moment om nieuwe doelen te stellen De maan heeft een hele krachtige energie. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan. De maan heeft niet alleen invloed op de natuur, maar heeft ook invloed op ons als mens doordat we voor een groot...

Lees meer
Do’s en Don’ts van yoga

Do’s en Don’ts van yoga

Als je net begint met yoga dan kun je geconfronteerd worden met allerlei onuitgesproken regels waaraan iedereen zich houdt ofwel de etiquette van yoga. Maar wat zijn nu de absolute do’s en don’ts tijdens yoga? Houd onderstaande yoga omgangsnormen in het achterhoofd om de yogales voor jou en je medestudenten zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer
Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

WAT HOUDT DE OPLEIDING HORMOONEXPERT IN?Breng je hormonen weer terug in balansSinds ik de studie tot hormoonexpert volg, krijg ik regelmatig de vraag wat deze opleiding precies inhoudt. Het is een studie gebaseerd op de holistische visie waarbij je naar de mens kijkt...

Lees meer
Waarom zeggen we Namasté?

Waarom zeggen we Namasté?

De meeste yogadocenten sluiten de les altijd af met Namasté in combinatie met het handgebaar waarbij je je handen in gebedshouding voor je hart brengt. De studenten in de yogaklas doen dit vervolgens ook en groeten terug met Namasté. Maar weet je waarom we dit zeggen? En hoe heet eigenlijk het handgebaar dat we maken? In deze blog vertel ik je alles over Namasté.

Lees meer

Contact?

Carolien de Milliano

@: info@yogacarolien.nl
T: 06-27145739

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement
KVK nummer: 77076141
© 2020 Yoga Carolien 

SOCIAL MEDIA