fbpx

OVER MIJ

Yoga – Meditatie – Ademcoach – Leefstijlcoach – Voedingsdeskundige – Hormoonexpert

Hi! Ik ben Carolien de Milliano. Geboren in Oostburg aan de Zeeuwse kust. Woonachtig in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch. Yogadocente, leefstijlcoach en hormoonexpert

Balans in het leven is voor mij enorm belangrijk. Na een burn-out ben ik zelf met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Ik moest mezelf weer opnieuw uitvinden. Werk hard, heb plezier, maar neem ook de tijd voor jezelf. Mediteer, wandel in de natuur, eet gezond, doe ademhalingsoefeningen, pak die warme zonnestralen mee en doe de dingen waar jij energie van krijgt. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in mijn leven. Naast dat ik dagelijks op mijn yogamat sta, lees ik ook graag boeken en luister naar podcasts van o.a. Michael Pilarczyk. Grote inspiratiebron voor mij hoe hij zijn mooiste leven leidt. 

BURN-OUT

In 2014 ben ik in een burn-out terecht gekomen. Door jarenlang over mijn grens te zijn gegaan, ging in 2014 de kaars helemaal uit. Ik moest weer leren om naar mijn lichaam te luisteren, want mijn lijf had al meerdere keren signalen gegeven dat ik over mijn grens was gegaan, maar deze signalen had ik totaal genegeerd. Maar hoe luister je naar je lichaam? Ik was vergeten hoe dit moest. Daarom ben ik in 2016 begonnen met yoga om mijn lichaam weer te leren voelen. En meteen na de eerste les wist ik dat de yogamat mijn plek zou worden. Ik vond het zo fijn. Ik merkte dat ik minder piekerde en mijn lichaam weer ging voelen. Door yoga ben ik weer terug in balans gekomen. 

YOGA

Nadat ik uit mijn burn-out was, wilde ik me verder verdiepen in yoga. Daarom ben ik naar India gegaan om daar een Yoga Teacher Training in Ashtanga en Vinyasa te volgen. In eerste instantie ben ik daar puur voor mezelf naar toe gegaan om mijn eigen practice te verdiepen. Deze tijd in India heeft mij hele mooie dingen gebracht en heel veel inzichten gegeven. En sindsdien is yoga mijn leefstijl geworden en wil ik dit met zoveel mogelijk mensen delen, zodat iedereen de voordelen van yoga kan ervaren. 

SPASTISCHE DARM

Een gezonde leefstijl en voeding is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Vroeger lag ik bijna dagelijks in het zwembad. Tegenwoordig sta ik iedere dag op mijn yogamat. Ik houd enorm van lekker eten en ben me ook bewust van wat ik eet. Mijn bewustzijn van eten en stressvermindering is de laatste jaren alleen maar gegroeid. In 2012 kreeg ik last van een opgezette buik. Zomaar uit het niets, dacht ik. Ik ging naar de huisarts en van het ene onderzoek rolde ik in het andere onderzoek. Ik had geen glutenallergie of lactose-intollerantie en ook geen andere aanwijsbare ziekten. Ik werd naar huis gestuurd met de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom ook wel spastische darm. Wat eigenlijk zoveel betekent als we weten niet wat er aan de hand is dus je zult er mee moeten leren leven.

HORMOONEXPERT

Na een jarenlang zoektocht naar een oplossing voor mijn darmklachten ben ik eindelijk voor een groot deel van mijn klachten af. Door mijn ervaring heb ik besloten om mij hier verder in te verdiepen, zodat ik anderen kan helpen. Daarom volg ik de opleiding tot hormoonexpert, waarbij je leert hoe je je hormonen weer terug in balans brengt. Want welvaartsziekten en allerlei klachten zoals diabetes type II, vermoeidheid, acné, darmklachten, onregelmatige cyclus, burn out enz. komen door een verstoring in je hormonen. En daar hoef je niet mee rond te blijven lopen, maar daar kun je wel degelijk vanaf komen.

TYPISCH CAROLIEN

Hypermobiel
Wie mij weleens op de mat heeft gezien, weet dat ik me heel makkelijk in allerlei houdingen wring. Dit komt onder andere doordat ik hypermobiel ben en hierdoor van nature veel ruimte in mijn gewrichten heb. Om mijn gewrichten op zijn plek te houden moeten mijn spieren harder werken. Om ze te versterken ben ik op 7-jarige leeftijd begonnen met zwemmen.

Nederlands kampioene zwemmen
Ik ben verschillende keren Nederlands kampioene zwemmen geweest waaronder op de 100 meter rugslag en 3 km open water zwemmen. En ik heb een Nederlands Record gezwommen op de 100 meter rugslag.

Bourgondisch
Lekker eten en koken is een van mijn grootste hobby’s. Regelmatig probeer ik dan ook nieuwe recepten uit. Mijn favoriete kok is Yotam Ottolenghi. Wat hij allemaal met groenten kan, doet me iedere keer weer versteld staan.

Sport
Naast dat ik zelf graag sport, kijk ik ook graag naar sport. Van schaatsen tot tennis en Formule 1. Het is prachtig om te zien hoe atleten na jarenlang hard en gedisciplineerd trainen hun doel behalen (of niet) met alle emoties die er bij horen.

Dieren
Hou van alle dieren, maar blijf toch team kat.

Favoriete houding
Mijn favoriete houding is Sleeping Swan.

“It always seems impossible until it is done.”

MIJN BLOG

Ik houd me bezig met yoga, gezonde leefstijl, voeding, persoonlijke ontwikkeling en ben hormoonexpert in opleiding. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn blog. Bekijk hieronder de laatste artikelen.

Waarom yoga?

Waarom yoga?

WAAROM YOGA?De fysieke en mentale voordelen van yogaYoga is naast dat het heel leuk is om te doen ook heel goed voor lichaam en geest. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat yoga vele fysieke en mentale voordelen heeft. Yoga vermindert o.a....

Lees meer
Volle Maan

Volle Maan

Volle maan Het moment om nieuwe doelen te stellen De maan heeft een hele krachtige energie. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan. De maan heeft niet alleen invloed op de natuur, maar heeft ook invloed op ons als mens doordat we voor een groot...

Lees meer
Do’s en Don’ts van yoga

Do’s en Don’ts van yoga

Als je net begint met yoga dan kun je geconfronteerd worden met allerlei onuitgesproken regels waaraan iedereen zich houdt ofwel de etiquette van yoga. Maar wat zijn nu de absolute do’s en don’ts tijdens yoga? Houd onderstaande yoga omgangsnormen in het achterhoofd om de yogales voor jou en je medestudenten zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer
Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

WAT HOUDT DE OPLEIDING HORMOONEXPERT IN?Breng je hormonen weer terug in balansSinds ik de studie tot hormoonexpert volg, krijg ik regelmatig de vraag wat deze opleiding precies inhoudt. Het is een studie gebaseerd op de holistische visie waarbij je naar de mens kijkt...

Lees meer
Waarom zeggen we Namasté?

Waarom zeggen we Namasté?

De meeste yogadocenten sluiten de les altijd af met Namasté in combinatie met het handgebaar waarbij je je handen in gebedshouding voor je hart brengt. De studenten in de yogaklas doen dit vervolgens ook en groeten terug met Namasté. Maar weet je waarom we dit zeggen? En hoe heet eigenlijk het handgebaar dat we maken? In deze blog vertel ik je alles over Namasté.

Lees meer

Contact?

Carolien de Milliano

@: info@yogacarolien.nl
T: 06-27145739

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement
KVK nummer: 77076141
© 2021 Yoga Carolien 

SOCIAL MEDIA