fbpx

Volle maan

Het moment om nieuwe doelen te stellen

De maan heeft een hele krachtige energie. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan. De maan heeft niet alleen invloed op de natuur, maar heeft ook invloed op ons als mens doordat we voor een groot gedeelte uit water bestaan. Misschien heb je wel gemerkt dat je tijdens volle maan onrustig slaapt. Door de volle maan worden emoties versterkt en barst je van de energie. Door deze energie kun je ’s nachts heftiger dromen en onrustiger slapen.

Vanavond is het niet een gewone volle maan, maar een SUPERMAAN, dat betekent dat de maan relatief dichtbij de aarde staat, waardoor deze groter en helderder oogt. Dit komt maar een aantal keer per jaar voor. De kracht van de supermaan is nog intenser dan volle maan.

Deze periode is het juiste moment om nieuwe doelen te stellen. Maar hoe doe je dat?

 • Je kunt alles wensen wat je wilt, maar je moet er wel écht in geloven.Maak je doelen zo concreet mogelijk en schrijf ze op. Of maak een moodboard die je iedere dag kunt lezen of kunt bekijken.
 • Richt je op het positieve wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Want ook negatieve emoties worden versterkt. Bijvoorbeeld: ik wil graag voor mezelf beginnen. En niet ik wil niet meer onder een baas werken
 • Concentreer je op het gevoel dat je wens bij je oproept. Bijvoorbeeld: een gevoel van vrijheid, je tijd zelf kunnen indelen, meer rust
 • Stuur jouw intenties naar het universum. De kracht van de maan zal je helpen je doelen te verwezenlijken.

Maak een ritueel om jouw wensen te manifesteren. Dit kun je iedere dag doen tot 3 dagen na volle maan.

 • Vind een plek waar je jezelf kunt afsluiten van de buitenwereld
 • Zorg voor een zachte rustgevend omgeving. Zet een muziekje op, steek kaarsen en wierook aan
 • Leg een kristal neer zoals de aquamarijn. Aquamarijn helpt bij het goed verwoorden van ideeën. En het heeft een sterk kalmerende werking op lichaam en geest.
 • Zit in een makkelijke zitpositie eventueel op een meditatiekussentje waarbij je knieën lager dan je heupen zijn en je goed rechtop kunt zitten en je rug lang is.
 • Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling een lange diepe in- en uitademing richting je buik.
 • Beeld je in hoe je je voelt als jouw wensen uitkomen. Blijf dit voor een tijdje herhalen.
 • Als je dit hebt gedaan dan laat je dit gevoel en de gedachten weer los.

Je wensen komen pas naar je toe als je het durft los te laten. Krampachtig vasthouden heeft een averechts effect. Heb vertrouwen in de maan en het universum dat je wensen uitkomen.

Ga jij vanavond nieuwe doelen stellen?

“Don’t force it, if there isn’t flow let it go”

LEES OOK

Ik houd me bezig met yoga, gezonde leefstijl, voeding, persoonlijke ontwikkeling en ben hormoonexpert in opleiding. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn blog. Bekijk hieronder de laatste artikelen.

Waarom yoga?

Waarom yoga?

WAAROM YOGA?De fysieke en mentale voordelen van yogaYoga is naast dat het heel leuk is om te doen ook heel goed voor lichaam en geest. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat yoga vele fysieke en mentale voordelen heeft. Yoga vermindert o.a....

Lees meer
Do’s en Don’ts van yoga

Do’s en Don’ts van yoga

Als je net begint met yoga dan kun je geconfronteerd worden met allerlei onuitgesproken regels waaraan iedereen zich houdt ofwel de etiquette van yoga. Maar wat zijn nu de absolute do’s en don’ts tijdens yoga? Houd onderstaande yoga omgangsnormen in het achterhoofd om de yogales voor jou en je medestudenten zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer
Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

Wat houdt de opleiding tot hormoonexpert in?

WAT HOUDT DE OPLEIDING HORMOONEXPERT IN?Breng je hormonen weer terug in balansSinds ik de studie tot hormoonexpert volg, krijg ik regelmatig de vraag wat deze opleiding precies inhoudt. Het is een studie gebaseerd op de holistische visie waarbij je naar de mens kijkt...

Lees meer
Waarom zeggen we Namasté?

Waarom zeggen we Namasté?

De meeste yogadocenten sluiten de les altijd af met Namasté in combinatie met het handgebaar waarbij je je handen in gebedshouding voor je hart brengt. De studenten in de yogaklas doen dit vervolgens ook en groeten terug met Namasté. Maar weet je waarom we dit zeggen? En hoe heet eigenlijk het handgebaar dat we maken? In deze blog vertel ik je alles over Namasté.

Lees meer

Contact?

Carolien de Milliano

@: info@yogacarolien.nl
T: 06-27145739

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement
KVK nummer: 77076141
© 2020 Yoga Carolien 

SOCIAL MEDIA